Γνωρίστε την ομάδα του κέντρου ειδικών θεραπειών Εργομιλώ!
Η ομάδα μας, στο κέντρο λογοθεραπείας Εργομιλώ, στο Μοσχάτο, απαρτίζεται από επιστήμονες και συνεργάτες που, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία, κατάρτιση αλλά και θέληση, βάζουν ως στόχο να σας κατευθύνουν σε κάθε βήμα των διαδικασιών των προγραμμάτων που θα ακολουθήσετε.

Όταν βλέπουμε την εξελικτική, ανοδική πορεία των θεραπευόμενων παιδιών και ενηλικών που μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια, μας δίνει κίνητρο να διοχετεύουμε το μέγιστο των δυνατοτήτων μας και να συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε μαζί σας τους στόχους που οριοθετούμε.
Βρισκόμαστε δίπλα σας, σε κάθε βήμα, για την ομαλή & βέλτιστη θεραπευτική αποκατάσταση.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ

Γνωρίστε ποιοι είμαστε.

Παππά Ευαγγελία

Εργοθεραπεύτρια

Επιστημονικά υπεύθυνη Διαγνωστικού / Θεραπευτικού Κέντρου «Εργομιλώ»
Απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Αθήνας (Ιούλιος 2004)
Κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από το 2004
Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργοθεραπευτών με Α.Μ. 118

Προσωπικά Στοιχεία:
Ημ/νία & Τόπος Γέννησης: 09/05/1979, Πύργος Ηλείας (καταγωγή : Λαμία Φθιώτιδας)
 
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμη με ένα ανήλικο τέκνο
 
Επαγγελματική Εμπειρία:
Σεπτ. 2004 – Ιούλ. 2012: Συνεργασία με ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα (Αθήνα) και κατ’ οίκον συνεδρίες Κύρια απασχόληση η εργασία με παιδιά και εφήβους με Δ.Α.Φ., διάσπαση προσοχής, σύνδρομα, μαθησιακές δυσκολίες, υπερκινητικότητα, ψυχοκινητική καθυστέρηση

Γκοτσοπούλου Αριαλένα

Ειδική Παιδαγωγός

Ονομάζομαι Αριαλένα Γκοτσοπούλου.

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, με ειδίκευση στον τομέα της Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Μάρτιο του 2022 έλαβα το Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα στη Σχολική Ψυχολογία, με ειδίκευση στις Εφαρμογές της Ψυχολογίας στη σχολική κοινότητα, επίσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό μου, ξεκίνησα να σπουδάζω στο ΔΙΕΚ Κερατσινίου στο τμήμα «Βοηθός Εργοθεραπείας».

Ταυτόχρονα με τις σπουδές μου, έλαβα επιμόρφωση τόσο στη Διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας, όσο και στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Φιλολογικών Μαθημάτων στα ΔΙΕΚ, ενώ παρακολουθούσα πλειάδα σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με την Ειδική Αγωγή, καθώς επίσης απέκτησα πιστοποιητικό στην ανάγνωση και γραφή Braille.

Επιπλέον, από το 2018 έχω εργαστεί σε Γυμνάσια της Αττικής, καθώς και στο 2ο ΚΕΔΑΣΥ Γ’ Αθήνας στα πλαίσια πρακτικών ασκήσεων, ενώ την προηγούμενη χρονιά εργαζόμουν ως εκπαιδευτικός (Μελέτη Δημοτικού) σε φροντιστήριο του Αιγάλεω.

Φέτος εργάζομαι ως εκπαιδευτής ενηλίκων στο ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής της Αγίας Παρασκευής διδάσκοντας το μάθημα της «Ψυχολογικής Υποστήριξης» στην ειδικότητα «Τεχνικός Χειριστής Η/Υ & Τηλεφωνικών Κέντρων, Παροχής Πληροφοριών & Εξυπηρέτησης Πελατών αποκλειστικά για τυφλούς & άτομα με προβλήματα όρασης», που λαμβάνει χώρα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών.
 

Ηλιόπουλος Βασίλης

Λογοθεραπευτής

 • Απόφοιτος του τμήματος Λογοπεδικής - Ειδικής Παιδαγωγικής του Πανεπιστημίου
  Σόφιας, της Βουλγαρίας, με βαθμό Άριστα (9,18).
 • Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής του Ανοιχτού
  Πανεπιστημίου Κύπρου.
 • Κάτοχος τίτλου ετήσιου σεμιναρίου στην Ειδική Αγωγή του ΕΚΠΑ (Ειδική Αγωγή -
  Μαθησιακές Δυσκολίες, 2016).
 • Πιστοποιητικό συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille.
 • Συμμετοχή στο σεμινάριο ΜΑΚΑΤΟΝ (Παμμακάριστος, 2006).
 • Συμμετοχή στο σεμινάριο PECS (Εισηγήτρια Άννα Πλέσσα, Αθήνα - 2008).
 • Συμμετοχή στο σεμινάριο TEACCH (Αθήνα - 2012).
 • Από το Σεπτέμβριο του 2004, εργάζεται σε δομές Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης,
  καθώς και σε κέντρα ειδικών θεραπειών.
 • Για 8 χρόνια εργαζόταν ως λογοπεδικός στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ
  Νάξου.
 • Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών (Α.Μ.:439).

Ησυχίδου Κατερίνα

Γραμματειακή Υποστήριξη

Η Κατερίνα Ησυχίδου έχει εργασθεί επί σειρά ετών ως γραμματέας και είναι κάτοχος του Executive Coordinator’s Diploma (The Institute of Commercial Management).

Σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας γραμματείας, ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις της θέσης, λόγω της πείρας, της οργάνωσης και της επιμονής που διαθέτει. Σε αυτό συμβάλλει η διάθεση για εκπαίδευση στις επιμέρους εργασίες του κέντρου, αφιερώνοντας όσο χρόνο χρειαστεί.

Μαρτζούκου Μαρία

Ψυχολόγος

Γεννήθηκα στην Αθήνα και σπούδασα την Επιστήμη της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από το οποίο απέκτησα το Πτυχίο μου με χαρακτηρισμό «Λίαν Καλώς».

Κατέχω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και είμαι Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Συνεχίζω την επιστημονική μου κατάρτιση με Μεταπτυχιακές Σπουδές:
• MSc στην «Επιστήμη του Στρες και Προαγωγή της Υγείας», στην Ιατρική Σχολή Αθηνών (ΕΚΠΑ).
• MΑ στη «Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία», στο Πανεπιστήμιο East London (UEL).

Έχω αποκτήσει εμπειρία με εθελοντική εργασία:
• Στην Ψυχιατρική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, επί 5 μήνες.
• Στο Roots Wellness Center, συμπληρώνοντας 60 ώρες ατομικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικα άτομα που έχρηζαν ψυχολογικής υποστήριξης.

Έχω αποκτήσει εμπειρία με αμειβόμενη εργασία:
• Στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» (Μ.Κ.Ο.), ο οποίος ασχολείται με το παιδί, από ηθικής,
οικονομικής και ψυχολογικής σκοπιάς, καθώς και με το οικογενειακό του περιβάλλον.
• Ως Ψυχολόγος με Ιδιωτική Παράλληλη Στήριξη σε ενήλικο άτομο με βαριά νοητική υστέρηση και αυτισμό.

Στο πλαίσιο των Προπτυχιακών μου σπουδών εργάστηκα με αμειβόμενη πρακτική εργασία στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Κρήτης και στο Ξενώνα Βραχείας Παραμονής «Ηλιοτρόπιο», για άτομα νοσηλευθέντα στην Κλινική του ίδιου Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο των Μεταπτυχιακών Σπουδών μου στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, συνεργάζομαι με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Πιστεύοντας ότι η συνεχής επιστημονική ενημέρωση αποτελεί επιτακτική ανάγκη, παρακολουθώ την εξέλιξη της επιστήμης μου και έχω επιμορφωθεί πανεπιστημιακά στην «Εφαρμοσμένη Σχολική Ψυχολογία», στη «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση Παιδιών και Εφήβων», στη «Δικαστική – Ψυχιατροδικαστική Ψυχολογία» και στη «Διαχείριση Χωρισμού - Διαζυγίου Γονέων».

Στο διάστημα που δραστηριοποιούμαι στον τομέα της Ψυχικής Υγείας βρίσκομαι σε εποπτεία για τη βέλτιστη θεραπευτική πορεία των περιστατικών που αναλαμβάνω. Στόχος μου είναι η επίλυση των ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων των θεραπευόμενων, τόσο στο ατομικό επίπεδο όσο και στο οικογενειακό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σπυριδάκη Μένια

Ειδική Παιδαγωγός

 • Απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Med in Educational Psychology and Learning Difficulties του University of Manchester.
 • Πιστοποιήσεις στην εκπαιδευτική αξιολόγηση μαθητών μέσω ψυχομετρικών εργαλείων.
 • Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και πανεπιστημιακών επιμορφωτικών προγραμμάτων σχετικών με τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠ-Υ, τα ψυχομετρικά εργαλεία και τις μεθόδους παρέμβασης.
 • Εργάζεται ως Ειδική Παιδαγωγός από το 2003 και ως παράλληλη στήριξη σε Δημόσια Σχολεία από 2013.

Τριγώνη Φωτεινή

Εργοθεραπεύτρια

 • Απόφοιτη Τμήματος Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (2021).
 • Πραγματοποίηση κλινικών ασκήσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» στο Παιδιατρικό - Διαγνωστικό Τμήμα Εργοθεραπείας (2018-2019), στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Περιστερίου - Κέντρο Ημέρας (2019-2020) και στο Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γ. Γεννηματάς (2021).
 • Εκπαίδευση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση για παιδιά (S.I.) MODULE 1,2,3 (2021-2022). Παρακολούθηση σεμιναρίων με θέμα την τροφική επιλεκτικότητα στον αυτισμό από το σύλλογο επιστημόνων λογοπαθολόγων - λογοθεραπευτών Ελλάδος (Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.), τις γραφοκινητικές δεξιότητες, καθώς και τη Νοητική Ανεπάρκεια: Διάγνωση -Αξιολόγηση - Θεραπευτικός Σχεδιασμός.

Εύη Χριστοφιδέλλη

Λογοθεραπεύτρια

Η Εύη Χριστοφιδέλλη αποφοίτησε το 2013 από το τμήμα Λογοθεραπείας στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιωαννίνων, με βαθμό «Λίαν Καλώς 7,72».

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής της κατάρτισης, έχει ολοκληρώσει πλήθος σεμιναρίων τα οποία αφορούν τις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και είναι πιστοποιημένη χρήστης της θεραπευτικής μεθόδου «Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων» (Pivotal Response Treatment-PRT), του συστήματος εναλλακτικής επικοινωνίας PECS και της προσέγγισης «Pallin PCI» για τον πρώιμο παιδικό τραυλισμό.

Επιπροσθέτως, έχει λάβει εκπαίδευση στην Αναπτυξιακή Λεκτική Δυσπραξία και τα SIMATA, ενώ έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», διάρκειας 9 μηνών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στα πλαίσια της κλινικής, δεκαετούς εμπειρίας της, έχει συνεργαστεί με ιδιωτικά κέντρα ειδικών θεραπειών, σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες παιδιών, με Καθυστέρηση Λόγου, Αρθρωτικές - Φωνολογικές Διαταραχές, Νοητική Υστέρηση, Τραυλισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Παράλληλα, διαθέτει τριετή εμπειρία στην πρώιμη παρέμβαση παιδιών με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές, καθώς έχει εργασθεί σε πρωινό πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης, όπου χρησιμοποιούσε τη θεραπευτική μέθοδο «Εκπαίδευση Καίριων Δεξιοτήτων» (PRT).

Τέλος, δραστηριοποιείται τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια σχολεία, παρέχοντας ιδιωτική παράλληλη στήριξη σε παιδιά νηπιακής ηλικίας με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.

Αναστασία Κατσιπόντη

Λογοθεραπεύτρια

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 2020 δραστηριοποιούμαι στο χώρο της λογοθεραπείας, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις γνώσεις μου με νέες εκπαιδεύσεις.

Έχω εργαστεί σε κέντρα ειδικών θεραπειών, καθώς και σε κατασκηνώσεις ΑΜΕΑ ως συνοδός.

Γνωρίζω την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και τη χρησιμοποιώ στις συνεργασίες μου με βαρήκοα παιδιά και με άτομα με εγκεφαλική παράλυση.

Ο εθελοντισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Βρίσκομαι ως βοηθός λογοθεραπεύτριας στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή», όπου δουλεύω με άτομα με εγκεφαλική παράλυση όλων των ηλικιών, καθώς και ως συνοδός και χορεύτρια στη σχολή χορού «Thisability Creative Dance», όπου συμμετέχουν ενήλικες με αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down και κινητική αναπηρία.

Ευρυδίκη Καββαδία

Κλινική ψυχολόγος

Ονομάζομαι Ευρυδίκη Καββαδία  και είμαι κλινική ψυχολόγος.

Μεγάλωσα στην Αθήνα και είμαι απόφοιτη ψυχολογίας  του πανεπιστημίου Picardie d’ Amiens της Γαλλίας όπου έζησα εκεί 4 χρόνια και απέκτησα τις πρώτες γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο της ψυχολογίας .

Διετέλεσα την πρακτική μου στο ψυχιατρείο Pinel στο Παρίσι και ολοκλήρωσα την διατριβή μου σχετικά με την σχιζοφρένεια και την ψυχοπαθολογία.

Έχω εμπειρία ως υπεύθυνη εκπαίδευσης δεξιοτήτων ομάδας αυτιστικών παιδιών σε Σύλλογο Αυτιστικών, ως καθηγήτρια Ψυχολογίας  και Παιδαγωγικής σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές εκπαίδευσης, στην κοινωνική επανένταξη ευπαθών ομάδων και εκπαίδευσή τους, υπεύθυνη προγραμμάτων εκπαίδευσης παιδιών με νοητική υστέρηση  και μαθησιακές δυσκολίες, ατομική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική γονέων και τέλος, ως κλινική ψυχολόγος στον τομέα της απεξάρτησης.

Νίκος Θελούρας

Ψυχολόγος

Είμαι απόφοιτος  της σχολής Ψυχολογίας  του Πανεπιστημίου Cardiff Metropolitan University της Αγγλίας  με άδεια ασκήσεως  επαγγέλματος Ψυχολόγου  για όλη την Ελληνική επικράτεια. Οι μεταπτυχιακές μου σπουδές πραγματοποιήθηκαν στο τμήμα της Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης  στην  Ιατροδικαστική-Ψυχιατροδικαστική όπου ολοκλήρωσα με βαθμό <<Άριστα 9,14>>. Κατέχω ψυχοθεραπευτική ειδίκευση στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT)  με 900 ώρες εκπαίδευσης και 160 ώρες εποπτευόμενη άσκηση από το κέντρο ψυχοθεραπείας «ALYPIA».

Διαθέτω  πιστοποιημένη εκπαίδευση 18 ωρών, στη χρήση του τεστ αξιολόγησης  προσωπικότητας MMPI 2, από την ISON Psychometrica, καθώς  και πιστοποιημένη επιμόρφωση και εκπαίδευση 3 μηνών <<Στη διαχείριση και στους τρόπους παρέμβασης στον αυτισμό>> και την <<Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων>> διάρκειας 7 μηνών, αμφότερα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  

Η κλινική μου εμπειρία  περιλαμβάνει την ανάληψη κλινικών περιστατικών  τόσο σε παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΕΠ-Υ, διαταραχή αυτιστικού φάσματος), εναντιωματική  προκλητική διαταραχή, διαταραχή αγωγής, όσο και κλινικά περιστατικά ενηλίκων σε όλο το φάσμα της ψυχοπαθολογίας κυρίως (διαταραχή πανικού, φοβίες, κοινωνική φοβία, κατάθλιψη, διαχείριση θυμού και αγοραφοβία.  

Τέλος, προσφέρω εθελοντική παροχή συνεδριών ψυχοθεραπείας (online) σε ασθενείς  του συλλόγου (ΣΑμΣΚΠ)  με σκλήρυνση κατά πλάκας της Αττικής.

Σιάτρας Δημήτρης

 Λογοθεραπευτής

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών (2007). Έκτοτε ασκώ το επάγγελμα του λογοθεραπευτή έχοντας συνάψει συνεργασίες με ιδιωτικά κέντρα ειδικής θεραπείας & ιδιωτικά σχολεία ενώ διατηρώ και την προσωπική μου επιχείρηση λογοθεραπείας.

Έχω ασχοληθεί με τη διάγνωση και τη θεραπεία διαταραχών όπως : 

 • Αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές
 • Γενικές & Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες / Δυσλεξία
 • Γλωσσική ανάπτυξη
 • Τραυλισμό
 • Διάσπαση προσοχής & Υπερκινητικότητα
 • Νοητική Υστέρηση
 • Διαταραχές λόγου & ομιλίας σε ενήλικες
 • Αυτισμό
 • Έχω επίσης εμπειρία, σε θεραπευτικό επίπεδο, με παιδιά δίγλωσσα τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις γνώριζαν σε μικρό βαθμό την ελληνική γλώσσα.

Βασιλική Κατσιμπούμπα

Γραμματειακή Υποστήριξη

Είμαι απόφοιτη της σχολής Δημόσιας Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών και πτυχιούχος ιδιωτικής σχολής Μηχανογραφημένης Λογιστικής στην Αθήνα.

Τα πολλά χρόνια εμπειρίας μου στο χώρο της διοίκησης και την εξυπηρέτηση κοινού καταδεικνύουν την ικανότητά μου να αντεπεξέρχομαι στις ανάγκες της γραμματειακής υποστήριξης, κάθε Σάββατο, στο κέντρο ειδικών θεραπειών «Εργομιλώ».

Τελευταία μου κατάκτηση, το Master στην Επιδημιολογία και Προαγωγή Υγείας από το Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.